Out of Stock

HUBISKUS EKOLOŠKI ETNOBOTANIKA 100G

16,10

  •  lomljenje las
  •  sivenje in hormonsko izpadanje las
  •  čisti in preprečuje vnetja…

Ni na zalogi

SKU: 3830061280069 Categories: ,

Opis

Hibiskus je v Evropi najbolj poznan kot čaj in okrasna rastlina. Njegovo domovanje so predvsem dežele Jugovzhodne Azije. Cvet hibiskusa je zaščitni znak Malezije in Havajev, na Kitajskem je sinonim za bogastvo, v indijski Tantri pa predstavlja seksualno moč. V Egiptu je hibiskusov čaj (karkade) nacionalni napitek že od faraonske dobe dalje.
Hibiskusovi cvetovi vsebujejo veliko količino vitamina C, flavonoide, encime in eterična olje, zato so močan antioksidant. V obliki čaja ga uživamo pri prehladu, vročinskih krčih, visokem krvnem tlaku, povišanem holesterolu in trigliceridih v krvi ter problemih menopavze.
Nam manj znana je njegova uporaba v kozmetiki. Vsebuje AHA kisline (alpha-hidroxy acid) zato ga imenujejo tudi – rastlina za napeto kožo. Njegove učinkovine delujejo na več nivojih; povečajo vlažnost in izboljšajo prožnost, delujejo protivnetno in zmanjšujejo razširjene pore kože. Po uporabi maske za obraz bo vaša koža sveža, napeta in gladka.
Uporaba: 
1. Hibiskus se uporablja kot 100 % naravna in zdravilna obloga las in lasišča preventivno ali pa tudi že kurativno v naslednjih primerih:
lomljenje las
sivenje in hormonsko izpadanja las (menopavza in andropavza)
oblikovanja pričeske
porušen PH lasišča in uravnavanje sebuma na lasišču
2. Hibiskus se uporablja kot 100 % naravna maska za nego kože in sicer:
upočasnjuje staranje kože
preprečuje hiperpigmentacijo
čisti in preprečuje vnetja
3. Pri barvanju las se hibiskus skupaj s KANO uporablja kot ojačevalec rdečega pigmenta.
PAKIRANJE: 100 g
POREKLO: Indija
SESTAVINE: Hibiscus rosa- sinensis
CERTIFIKATI:

Blagovna Znamka

EtnoBotanika