Na Zalogi

he HE SHOU WU POWDER 10:1 120G

16,75

  • ščiti in krepi jetra in ledvica
  • proti bolečinam v kolenih in spodnjemu delu hrbtenice 
  • utrjuje mišice in kosti 
SKU: 3830055490177 Category:

Opis

Gomoljasti slakovec ali he shou wu (Polygonum multiflorum) je divja ovijalka, ki raste v goratih predelih osrednje in južne Kitajske ter velja za eno od najpomembnejših kitajskih tradicionalnih rastlin.
Najzanimivejši del te rastline je njena korenina, ki po obliki pogosto spominja na človeško telo. Prvi zapisi o rastlini izvirajo iz 7. stoletja, iz obdobja dinastije Tang, njeno ime pa v kitajščini pomeni “črnolasi gospod He”, kar ponazarja njeno najbolj slovito lastnost.
Po tradicionalni metodi predelave se korenino na poseben način skuha skupaj z 10% črnega fižola, se jo posuši in zmelje v prah. Na ta način dobimo pripravljen he shou wu ali rdeči Fo-ti, medtem ko dobimo pri mletju surove korenine nepripravljen he shou wu.
Pripravljeni he shou wu ima blagodejnejše učinke na človeško telo, saj organizem lažje absorbira njegove aktivne učinkovine, hkrati pa se zmanjšajo odvajalni učinki, ki so prisotni pri uživanju nepripravljenega he shou wuja.
Priporočena dnevna količina in uporaba: Polovico čajne žličke (1g) izvlečka he shou wuja zmešajte s tekočino po lastni izbiri.
Opozorilo: Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Uživanje se odsvetuje osebam, ki trpijo za boleznimi jeter.

Hranilne vrednosti:

Sestavine: Izvleček divjega he shou wuja v prahu, pripravljen v razmerju 10:1.

Poreklo: Kitajska.

Blagovna Znamka

Natural Earth