Na Zalogi

INDIGO EKOLOŠKI ETNOBOTANIKA 100G

16,10

  • naravna barva za lase
  • gre za rastlino z modrim pigmentom
SKU: 3830061280021 Categories: ,

Opis

Indigo je grmovnica, ki zraste do 2 metra visoko. Ima svetlo zelene, pahljačaste liste in roza do vijolične cvetove. Pri koreninah razvije dušikove mehurčke, ki so pomembni za izboljšavo kakovosti kislih tal.  Poleg indigotina* vsebuje še druge zdravilne učinkovine. V Starem veku je bil najdragocenejše barvilo, po njem je Indija  dobila ime.  Z njim  so barvali bombaž, konopljo, lan,  volno in  svilo,  prve kavbojke Lewis pa so bile  obarvane ravno z indigom. Leta 1878  je nemški kemik Adolf von Baeyer plavo barvilo sintetiziral in od takrat se v tekstilni in prehranski industriji večinoma uporablja sintetizirano barvilo indiga.
Indigofera tinctoria je rastlina z modro barvno molekulo. Lase si lahko pobarvate in prikrijete sive lase, brez kemikalij, z različnimi količinami kane in indiga. Če uporabite na sivih laseh samo kano bo barva bakrena, če samo indigo bo barva modra, če pa zmešate kano in indigo bo barva rjava. Body art kakovost kane in indiga lahko uporabljate na že kemično obdelanih laseh brez bojazni, da bi jih še dodatno poškodovali.
Ravno tako že pobarvane lase s temi naravnimi barvami lahko brez strahu lahko kemično obdelujete.
Indigo se uporablja kot naravna barva za lase.
Gre za rastlino z modrim pigmentom. Popolnoma naravno, in brez kemikalij, z različnimi razmerjem kane in indiga si lahko odlično pobarvamo lase na različne rjave odtenke las.
Modro barvilo (indigotin) se uporablja za barvilo skupaj s KANA in/ali SENA za različne rjave odtenke las, vendar nikoli samostojno. Indigo kot naravna barve se kot zmes pripravi tik pred nanosom na lasišče. V kolikor uporabljate indigo v zmesi, NE uporabite limone v vodi skupaj s KANA in/ali SENA.
PAKIRANJE: 100 g
POREKLO: Indija
SESTAVINE: Indigofera tinctoria powder

Blagovna Znamka

EtnoBotanika